Anerkjent som en av de edleste druer som gir liv til noen av verdens fremste viner. Den modner sent og trives aller best i kjølige vinmarker. Og det er nettopp her at Riesling viser seg fra sin beste side. Spesielt Mosel og Rhindalen i Tyskland, Alsace i Frankrike og Wachau i Østerrike gir grobunn for noen av verdens flotteste viner.

De beste Rieslinger vil alltid ha en distinkt syrlighet, spesielt fra kjøligere klima. Aromabildet varierer fra grønne epler og frisk sitruspreg til blomsternektar og honningtoner. I modne utgaver er det ikke uvanlig at det utvikles et petroleum preg, ofte ansett som et tegn på høy kvalitet. Rieslingdruen går spesielt godt sammen med Botrytis råte, kjent som edel råte. Det er en sopp som lager bittesmå hull i skallet på modne druer slik at vanninnholdet fordamper, og saften i druene konsentrerer inn i en veldig søt smakfull juice.

Vinene av Botrytiserte druer er noen av de fineste søte viner tilgjengelig, gitt de høye nivåer av sukker og syre. Rieslingviner lagrer veldig godt, så hvis du får sjansen til å smake på en gammel en, så skal du gripe den!