Fredag 7. februar skal den kjente vinskribenten Christer Byklum lede oss gjennom hele 9 viner fra en av Australias fremste vinprodusenter, Penfolds. De står bak den ikoniske Grange – en vin med legendestatus i vinverden. De senere årene har en rekke toppviner blitt lansert til stor oppmerksomhet fra både journaliser og vinelskere.

Australia er i vinden og stadig flere interessante viner kommer på markedet fra dette store vinlandet – det til glede for vinelskere over hele verden.

Denne kvelden skal vi bli kjent med Australia som vinland, men først og fremst med Penfolds historie og hvorfor vinprodusenten regnes blant de aller fremste vinprodusentene i verden.

 

Penfolds Bin 51 Riesling 2018

Penfolds Bin 311 Chardonnay  2017

Penfolds Reserve Bin A Chardonnay 2018

Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz 2017

Penfolds Bin 389 Magnum 2017

Penfolds St Henri Shiraz Magnum 2006

Penfolds Bin 798 RWT 2017

Penfolds Grange (Vintage TBC)

Penfolds Great Grandfather Tawny

 

Dato: fredag 7. februar

Tid: 19:00

Pris: kr. 695,- pr person – Billetter kjøpes HER

 

PW_Lineup_Binsbottles

Om foredragsholder:

Christer Byklum er en norsk vinkritiker, kurs og foredragsholder med 23 års interesse for vinfaget. I 2003 begynte han på sin vinutdannelsene hos Wine & Spirit Education Trust (WSET) med nivå 2, Intermediate Certificate. I 2005 gjennomførte han WSET nivå 3 Advanced Certificate hvor den vinfaglige kompetansen ligger omtrent på sommelier nivå. I 2011 gjennomførte han WSET nivå 4 Diploma, en to og et halvt årig utdannelse innen vin og sprit som er en av de høyeste kvalifikasjonene man kan ta i vinens verden. Kun Master of Wine eller Master Sommelier er over. I 2011 ble han som en av de yngste noensinne introdusert som kommandør av Bordeaux. Han ble ridder av Pomerol i 2014 som første nordmann, gentleman av hertugdømmet Fronsac som første skandinav i 2016, før han ble ridder av Saint-Emilion samme år. I 2017 ble Christer kommandør av Médoc, Graves, Sauternes og Barsac. Ingen annen skandinav har mottat alle disse utmerkelsene. Christer er bare 40 år. Christer er interessert i alt som er av god vin, men spesielt kjent for sin lidenskap for Bordeaux. Christer har smakt rundt 85.000 viner og han er redaktør for BMyBordeaux med rundt 15.000 smaksnotater fra over 450 eiendommer i Bordeaux. Christer har også vært både Key Account Manager og innkjøper for vinimportører, vært innom Vinmonopolet og vært rådgiver for hoteller og restauranter for å hjelpe dem med best mulige vinkart. Christer har en ganske unik bakgrunn. I 2018 ble Christer kåret til den attende mest troverdige vinkritikeren i verden av BWW Competition, og Christer er nominert igjen i 2019.