DIN EGEN PRIVATE VINRUNDE. I DITT EGET TEMPO.

 

En vinfestival er så mangt. Men det handler i bunn og grunn om å smake. Og gi ganen nye inntrykk. Men noen ga ganger vil du smake på egenhånd. Sitte så lenge du ønsker sammen med gode venner. Og så kanskje rusle videre til neste sted.

Under Oslo Vin kan du gjøre nettopp det. Velg deg en restaurant på Aker Brygge fra listen under eller se etter klistremerke i døren. Gå inn, og be hovmester om å få dagens «hundrelapp».

For kun 100 kroner får du et glass av restaurantens festivalvin. Og sammen med glasset får du en liten smak av matmenyen. Slik får restauranten vise frem det de har av både mat og drikke. Og du får smaksopplevelser du ellers kanskje ikke ville fått med deg.

Du vet ikke på forhånd hva du blir tilbudt. Det er litt av spenningen med hundrelappen. Men ikke vær overrasket om du får både vin og tiltugg som gir deg lyst til å komme tilbake for mer en annen gang.

Når innholdet på glass og tallerken er fortært, kan du gå videre til neste restaurant for nye smaksposter i vin-løpet. Eller komme dagen etter for neste hundrelapp.

 

Disse er med (flere kommer til opp i mot festival)

 

Jamie´s Italian –

Mini-calzone + Giannoni Fabbri Amato Cortona Syrah

ELLER Sprø Italienske nachos + Bennati Indue

***

Jarmann Gastropub –

Østers naturell og ett glass champagne

ELLER Liten osteplanke, og ett glass Marques de Caceres Crianza, Rioja – Spania

ELLER Blinis med gravet laks, og ett glass Georg Breuer «Sauvage» Riesling, Rheingau – Tyskland

***

Albert Bistro –

Camembert med syltetøy på rugbrød + et glass Veuve Cliquot

***

Latter –

Stekt andehjerte med karamellisert brent løk, eple, hasselnøtter og brunet smør og et glass Plaimont Madiran Terroirs de Tilhet La Réserve

***

ASIA –

Ingefær & gresskar-gyoza med soyavinaigrette og et glass Koreaa 2016, Judith Beck, Burgenland, Østerrike (Biodynamisk)

ELLER et glass Beck Ink 2016, Judith Beck, Burgenland, Østerrike (Biodynamisk)

***

Sorgenfri – 

Lettgrillet tartar av okse servert med syltet shitake og soppmajones + et glass Roero Arneis, Serra Lupini, Negro Angelo e Figli, Piemonte, Italia

***

Louise Restaurant og Bar –

Akevittpølse med rødbeter, chutney på hvitbrød + et glass musserende fra Bellavista.

***

Verité –

På fredagen under Oslo Vinfestival server vi Pulled beef i buns med digg tilbehør sammen med et glass Syrah d’Ogier fra Rhonedalen eller et glass Fripa – alkoholfritt IPA fra Siste Sang for kr 100,-

På lørdagen under Oslo Vinfestival serverer Verité Coq au vin med potetpure sammen med et glass Matua Lands & Legends Pinot Noir eller et glass Fripa – alkoholfritt IPA fra Siste Sang

***

Delicatessen –

En crouqueta med ett glass cava (Xarel-lo Macabeo, Parellada, 2013)

***

Akers Mek-

En liten smak av biffsnadder med et glass Cabernet Sauvignon eller alkoholfri øl

***

Big Horn Steak House –

En smak av veganburgeren med vegansk chili-aioli og et glass ripasso fra Villa Borghetti. Gjelder mellom 15-18 på fredagen. 13-17 lørdag og søndag.

***

Bølgen og Moi –

Blåskjellsuppe + et glass Veuve Clicquot brut

***

Leon –

Kylling & Aioli Wrap med Juice Water (Smak av Goji) ved siden av for 100,- (NB. Alkoholfri) Åpent 12-16 på fredag og 13-16 på lørdag.