Winemakers Dinner med Guillermo Pontis fra Bodega Catena Zapata 

Lørdag 3. februar kl 19.00

Meny

Alamos Extra Brut

*

Kongekrabbe med hvitløkssmør

Catena Chardonnay

**

Pannestekt torsk 

med grønn karri puree, toppet med

bresert svinenakke og sprøstekt løk

Catena Alta Chardonnay

***

Grillet lammecarre med miso ingefær

Catena Alta Cabernet Sauvignon

**

Grillet indrefilet med spicy penang karri

Nicasia Vineyard Malbec

*

Chili sjokoladefondant

Catena Alta Malbec

 

5 -retters meny med vinpakke: kr 998,-

Bord: post@mrbay.no

 

Om produsenten

Familien Catena har produsert vin i Mendoza i fire generasjoner. Mendoza ligger ved foten av Andesfjellene med et godt mikroklima for dyrking av druer.

Nicolás Catena kommer til å fremstå som den som grunnla Argentinas moderne vinhistorie. Han er utdannet økonom, og

jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til Argentina, overbevist om at hvis man kunne lage så bra vin i California, så skulle en kunne gjøre det samme i Argentina. Han overtok et bulkvin firma, som hans farfar grunnla da han innvandret fra Italia. Nicolás solgte hele bulkvindelen og beholdt den lille delen som var ment til å lage kvalitetsviner.

“Completamente loco” – helt gal – var det som ble sagt av alle. Og det ble ikke bedre da han begynte å anlegge vinmarker langt over 1 000 moh! Men Catenas satsning var ikke galt i det hele tatt. Han forsket og eksperimenterte – noe han fortsatt gjør sammen med datteren Laura, og gjennombruddet lot ikke vente på seg